jsiz.org

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Greška
Home Klubovi Informacije iz klubova
Informacije iz klubova

VEGINA LJETNA ŠKOLA JEDRENJA

E-mail Ispis PDF

VEGINA LJETNA ŠKOLA JEDRENJA

JK Vega započinje sa ljetnom školom jedenja za djecu osnovnoškolskog uzrasta s područja grada Pule.

Škola se održava na jedrilici klase Optimist, u trajanju od 10 radnih dana.

Termini tečaja: 29.06.-10.07.2015

13.07.-24.07.2015

U školi jedrenja djeca stječu neophodna znanja o jedrenju, ali i o drugim mornarskim vještinama, vjetrovima

i vremenskim prilikama, ponašanju na moru i ekologiji.

Upisi se vrše direktno u JK Vega na adresi Valsaline 31 ili na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

 

ŠKOLA JEDRENJA RABAC

E-mail Ispis PDF
U jedriličarskom klubu Kvarner i ovo ljeto djeca mogu provesti praznike s vršnjacima, u veselom okruženju s puno zabave i zajedničkog učenja kroz igru, puno sunca, mora i jedrenja. Školu jedrenja za djecu dobi od 7 do 14 godina organizirati ćemo u dva termina od 21.6. do 3.7. i 12. - 24. srpnja 2015.
PREDUVJETI ZA UPIS DJECE
• Dob od 7 do 14 godina
• Da su solidni plivači
TERMINI ODRŽAVANJA:
1. TERMIN: 21.6. - 3.7.2015.
2. TERMIN: 12. - 24.7.2015.
Više info možete pronaći na stranicama:
 

JK Kvarner: Osnovni tečaj jedrenja na krstašu za odrasle

E-mail Ispis PDF

Jedriličarski klub Kvarner Rabac organizira osnovni tečaj jedrenja na krstašu namijenjen odraslim punoljetnim osobama, onima koji nikad nisu jedrili, ali i onima koji imaju ograničeno znanje o jedrenju te ga žele osvježiti i poboljšati.

Više informacija

 

 

Memorijal kapetana Marka Marinovića 2012.

E-mail Ispis PDF

Skupinu obiteljskih krstaša podjeli smo u tri grupe a nastupilo je 10 brodova, regatnih jedrilica bilo je jedanaest u četiri grupe s tim da najveća jedrilica nije imala konkurenciju te se natjecala za osvajanje velikog prelaznog pehara.

Start prvoj skupini brodova označen je točno u 12 sati, a drugoj u 12 i 30.Startna i ciljna crta postavljena je ispred ACY marine Pomer. Ruta jedrenja se protezala od pomerskog zaljeva do bove iza otočića Fenera koji se ostavljao desno od smjera plovidbe, pa sve do hridi Albanež koji se također puštao desno, tu je označen prolazni cilj u slučaju da se zbog ograničenja vremena jedrenja za plovola koja ne uspiju ući u cilj, vrednuje plasman na prolaznom cilju, te ponovni povratak do bove kod otoka Fenere (ostaviti lijevo) i ulazak u cilj ispred marine Pomer. Ograničeno vrijeme ulaska u cilj bilo je 17sati.

Jedrilo se pod slabim vjetrom jugo-zapadnog smjera snage od 4 do 8 čvorova. Bez obzira na slab vjetar većina krstaša uspjela je ući u cilj do 17 sati osim brodova iz najmanje grupe obiteljskih krstaša.Izuzetno zanimljiva borba vodila se za osvajanje velikog pehara odnosno najbrže jedrilice regate. Bez obzira što je jedrilica Nube vodila tri četvrtine regate prvi koji je presjekao ciljnu ravninu je Cubalibre 2, u 15 sati 21 min. 40sek. , dok je Luks za osam sekundi ušao kao drugi ispred Orce te time osvoio prvo mjesto u skupini, a tek kao četvrti Nube. Zadnji brod koji je u zadanom vremenu uspio odjedriti cijelo zadano regatno polje je Aurora u 16 sati 56 min. 30 sek. Na regati je ukupno učestvovalo 21 jedrilica i 112 jedriličara.

Proglašenje najboljih natjecatelja i podjela prigodnih plaketa po grupama održano je u 19 sati na terasi restorana, uz prethodan prigodni govor za sjećanje na dragog nam prijatelja kapetana Marka Marinovića. Svim jedriličarima zaželjeli smo mirno more za povratak u svoje matične luke sa željom da se nađemo i iduće godine na istom mjestu sa istom željom da se natječu za osvajanje velikog prelaznog pehara na regati 9. memorijal cap. Marka Marinovića.

Svečana večera za sve jedriličare regate i njihove goste, poslužena je u restoranu Bocaporta u ACY marini Pomer

JK Delfin

Ažurirano: Petak, 19 Listopad 2012 14:33
 

JK KVarner Rabac: Orvoreno prvenstvo Grada Poreča 2012

E-mail Ispis PDF

Otvoreno prvenstvo Grada Poreča

Proteklog vikenda, od subote 28. do nedjelje 29.7., natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner učestvovali su na regati Otvoreno prvenstvo Grada Poreča za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog kluba Horizont. Iako prvotno najavljena kao regata za ekipe na kraju se održala u klasičnom formatu - za flotu. Na regatu se odazvalo ukupno 59 natjecatelja iz Italije, Slovenije i Hrvatske.

Saznajte više

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 2

Logiraj se:

Moraš se prijaviti svojim korisničkim podacima za pristup zaštićenom dijelu site-a!


dsc_0256.jpg

Uskoro...

Slijedeći događaj u IŽ

Nema događaja.