jsiz.org

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Greška
Dobrodošli na stranice JSIŽ-a

Sastanak IO JSIŽ 23.05.2012 - Prvi poziv

E-mail Ispis PDF

Saziva se sastanak IO JSIŽ u srijedu, 23.05.2012 u 18:00 u Rovinju u prostorima JK Maestral.

Dnevni red:

1. Jedriličarski kamp
2. Jedriličarska problematika
3. Razno

 

Održana 7. regata Labinska republika

E-mail Ispis PDF
7. regata Labinska republika

Proteklog vikenda, od petka 11. do nedjelje 13. svibnja, u Rapcu je održana je 7. regata Labinska republika za krstaš po OPEN premjeru u organizaciji jedriličarskog kluba Kvarner. Unatoč lošoj vremenskoj prognozi za nedjelju na regatu se odazvalo 22 posade iz Istre i Kvarnera. Nažalost, organizatora i pristiglih posada, s obzirom na prognozu, predviđena jedrenja i popratni program za drugi dan regate su otkazani unaprijed te je podjela pokala održana u večernjim satima prvog dana kako bi se posade sigurno vratile svojim matičnim lukama. Za one koji su odlučili ostati organizator je stavio na raspolaganje vezove do daljnjega.

U subotu, prvog dana, posade su jedrile dva plova kursa "štap" u vrlo zahtjevnim uvjetima po laganom vjetru iz SE i E smjera. U oba plova, velika borba vodila se u grupi "Delta" između posada broda Cubelibre2 s Damirom Viskovićem za kormilom i posade broda DSK s kormilarkom Niki Keser u kojoj je Cubalibre2 oba puta izašao kao pobjednik. Vrlo napeto bilo je i u grupi "Golf" gdje su se tri posade borile za pobjedu, posada broda Malinska s Nikolom Jurićem, Rantaplan s Denisom Žauharom i domaća posada Alba2 s Lukom Sinković za kormilom. Kroz oba plova u ovoj grupi vodstva su se mjenjala i najsitnije greške skupo su koštale. U prvom plovu najbolja je bila posada Alba2 te u drugom Malinska. Time je pobjedu u ukupnom poretku za tu grupu odnijela posade Malinske, Alba2 osvojila je drugo mjesto te Rantaplan treće. Ukupni pobjednik regate je posada Cubalibre2 s Damirom Viskovićem za kormilom.

Za vrijeme dok su jedriličari vodili svoje bitke na moru uz rabački lungomare ostali su na kopnu osim praćenja regate i uživanja u prizorima brojnih jedara imali prilike pogledati nastup labinskih mažoretkinja i informirati se o tečajevima jedrenja za djecu i odrasle u organizaciji lokalnog jedriličarskog kluba Kvarner. Za one najmlađe organizirana je i likovna radionica na temu jedrenja. U vecernjim satima, nakon podjele, jedriličari i posjetitelji, zabavljali su se do kasno u noć uz live nastup benda Dream Project.

Nedjelju ujutro prognoze su se u potpunosti obistinile, morem ispred rabačke luke "divljala" je jaka orkanska bura.

REZULTATI: icon 7. Regata Labinska republika 2012 - Ukupni rezultati (29.5 kB)
FOTOGRAFIJE: https://picasaweb.google.com/110799521729159121266


Hvala i srdačan pozdrav,

Luka Sinković
Potpredsjednik kluba
Ažurirano: Utorak, 15 Svibanj 2012 09:42
 

„UMAG IN PORT RACE“ – 28.04.2012. UMAG – SAJAM SPORTA

E-mail Ispis PDF

U sklopu umaške manifaestacije Sajam Sporta, JK Histria je I ove godine organizirao trening regatu za klasu Optimist ispred sajma sporta, UMAG IN PORT RACE.

Sudjelovalo je 19 jedriličara iz Trsta Lega navale Italiana, Poreča JK Horizont I domaćini JK Histria iz Umaga. Vjetar nam nije išao na “jedra” no ipak su održana četiri plova. Dominirali su Horizontovci, Mare Milić, Matej Rapić, Val Ivančić, Nina Škopac, za njima LNi Elisa Degrassi pa domaćin Boian Gerakarovski i dalje redom…

Interes posjetitelja sajma bio je velik jer je start bio dvadesetak metara od rive, a jedrilo se je smanjeno polje tako da je bilo navijanja, bodrenja, “uputa” , u svakom slučaju vrlo interesantno.

IN PORT RACE je bila uvertira za manifestaciju SAILING FOR ALL, jedrenje za osobe sa invaliditetom, koja je savršeno protekla u nedjelju 29.04.

Zahvaljujemo sajmu Umag Sport na pokroviteljstvu, te ACI Marini Umag i Hempelu na pomoći pri organizaciji i realizaciji ovog projekta. Zajednica sportskih udruga Grada Umaga i ovaj je put dala podršku projektu. Veliko hvala sponzoru kluba Agroturizmu San Mauro – Vinarija Sinković – SINKOVICH DISTILLERY.

Andrej Škopac

Predsjednik JK Histria

 

„SAILING FOR ALL“ – 29.04.2012. UMAG – SAJAM SPORTA

E-mail Ispis PDF

 

U sklopu umaške manifaestacije Sajam Sporta, JK Histria u suradnji s talijanskim organizacijama Easy Ection, Lo Spirito di Stella, Upsail i Lega Navale Italiana sezione Trieste organizirao je prezentaciju, okrugli stol i demo jedrenje za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama.

Što smo uspjeli realizirati? Ovo je bila prva manifestacija takvog tipa u Hrvatskoj. Osobe s invaliditetom mogle su probati jedriti u posebno prilagođenim jedrilicama. Na naše zadovoljstvo, naišli smo na veliki odaziv kako već iskusnih jedriličara, tako I onih koji su po prvi puta osjetili prednosti ovog iznimnog sporta. Zainteresiranih je bilo iz Padove, Trsta, Umaga, Pule, Buzeta, Rijeke i Austrije.

Tko su bili naši gosti?

Jedan od danas najpoznatijih imena svjetskog jedrenja za osobe s invaliditetom i najveći promotor takvog jedrenja, Andrea Stella. Upravo je Andrea prešao Atlantik na svojoj jedrilici, u invalidskim kolicima. Godišnje prijeđe stotinjak tisuća kilometara autom i desetak tisuća milja morem u svrhu promocije jedrenja za osobe s invaliditetom i posebnim potrebama. Andrea je donio svoj SKUD 18 koji se je mogao razgledati I probati.

Enrico Boaretto, predsjednik Easy Action, udruge koja organizira škole jedrenja na posebnim plovilima i obučava asistente. I sam invalid od rođenja, Enrico je uspješan poslovni čovjek, jedriličar i volonter. . Posudili su nam brodove ACCESS 303, 203 na kojima se održavalo demo jedrenje. Članovi udruge aktivno su učestvovali na manifestaciji.

Erwin Linthout, Upsail, tvrtka; radi se o ambicioznom poduhvatu umirovljenog inžinjera, g. Erwina Linthouta, koji uvozom plovila iz Australije pomaže svojim prijateljima.

Lega Navale Italiana, sezione Trieste, jedna od najvećih udruga koja se bavi promicanjem nautike i života uz more . Članovi udruge aktivno su učestvovali na manifestaciji.

Diego Cukarić, poznati pulski sportaš s invaliditetom, jedriličar u klasi 2.4, sudionik brojnih međunarodnih regata na kojima je imao zapažene rezultate. Zasigurno osoba koja može dati svoj sud o značenju manifestacije takvog tipa na našim prostorima.

Što se je moglo vidjeti? Tri tipa plovila, ukupno četiri komada, dva ACCESS 303, jedan ACCESS 2,3 sa servo kontrolom, jedan SKUD 18, skiff na kojemu će se jedriti na Para olimpijskim igrama u Londonu. Jedrilo se je na SKUD-u 18 I na dva ACCESS 303.

Koji je idući korak?

Očekujemo de će Grad Umag podržati, ponajprije financijski, naše sljedeće inicijative. Riječ je o tome da se u Umagu održi kampus u trajanju od pet do sedam dana, gdje će desetak osoba s invaliditetom moći naučiti samostalno jedriti. Nadalje, planira se kupnja bar dva plovila ACCESS 303, te formiranje sekcije pri JK Histria koja bi okupljala jedriličare s invaliditetom i posebnim potrebama.

Što su rekli drugi o nama?

JK Histria dobio je najvišu ocjenu za organizaciju manifestacije. To je jednoglasan stav svih navedenih udruga, bez čije pomoći ovakav poduhvat ne bismo uspjeli realizirati.

Gradonačelnik Grada Umaga g. Vili Bassanese, dogradonačelnik g. Mauro Jurman, dir. ACI marine Umag g. Boris Gašparini, dir. Hempel Umag g. M. Kovačić, predsjednik LNI Ts g. Pier Paolo Sgubini - samo su neki od uzvanika koji su se odazvali na naš poziv.

Linkovi naših partnera u organizaciji programa “Sailing for all”: www.easyaction.it, www.lospiritodistella.itwww.upsail.it, www.leganavale.it

Zahvaljujemo sajmu Umag Sport na pokroviteljstvu, te ACI Marini Umag i Hempelu na pomoći pri organizaciji i realizaciji ovog projekta. Zajednica sportskih udruga Grada Umaga i ovaj je put dala podršku projektu. Veliko hvala sponzoru kluba Agroturizmu San Mauro – Vinarija Sinković – SINKOVICH DISTILLERY.

Andrej Škopac
Predsjednik JK Histria

 

Ažurirano: Srijeda, 09 Svibanj 2012 12:18
 

Dostava izvještaja i informacija klubova

E-mail Ispis PDF

Radi podizanja kvalitete funkcioniranja JSIŽa i komunikaciju sa klubovima i SSIŽ-om, molim klubove da se pridržavaju dogovaranih procedura:

1. Redovno i u roku dostavljaju rezultate sa regata koje su organizirali, a za regate i događaje koje se sufinanciraju iz SSIŽ (Istarska regata, Memorijal Marinović, Sv. Nikola, tečajevi/seminari za suce...)  i izvještaje (koji moraju biti u SSIŽ u roku od 30 dana od održavanja)
2. Rezultate i uspjehe svojih jedriličara na:

Olimpijske i Mediteranske igre, svjetsko i europsko prvenstvo, Olimpijske, svjetske i Mediteranske igre mladih – seniori, juniori, kadeti u sastavu državnih reprezentacija – svi rezultati (za ekipne sportove upisati plasman reprezentacije i navesti sve istarske sportaše koji su učestvovali u plasmanu)

  • Olimpijske i Mediteranske igre, svjetsko i europsko prvenstvo, Olimpijske, svjetske i Mediteranske igre mladih – seniori, juniori, kadeti u sastavu državnih reprezentacija – svi rezultati (za ekipne sportove upisati plasman reprezentacije i navesti sve istarske sportaše koji su učestvovali u plasmanu);
  • Svjetski i europski kupovi te ostale značajne manifestacije pod jurisdikcijom međunarodnog sportskog saveza – seniori, juniori i kadeti pojedinačno samo prva 3 mjesta a ekipno klupsko svi rezultati;
  • Nacionalne lige pod jurisdikcijom nacionalnog sportskog saveza - seniori, juniori i kadeti – svi rezultati;
  • Pojedinačna državna prvenstva – seniori, juniori, kadeti – samo prva 3 mjesta;
  • Međužupanijske i županijske lige, pojedinačna međužupanijska i županijska prvenstva – svi uzrasti – samo prvo mjesto;

dostaviti meni mailom odmah ili čim prije nakon ostvarenog rezultata.

Rezultati regata se nakon toga objavljuju i ovdje, a istovremeno se ažuriranu i rezultati Kupa i Minikupa IŽ.

Značajni rezultati za Godišnjak SSIŽ sakupljaju se u dokumentu pohranjenom uz rezultate regata koji će se tijekom godine ažurirati.

Ažurirano: Četvrtak, 12 Travanj 2012 14:55
 


Stranica 8 od 11

Logiraj se:

Moraš se prijaviti svojim korisničkim podacima za pristup zaštićenom dijelu site-a!

Trenutno aktivnih Gostiju: 64 

img_6071.resized.jpg

Uskoro...

Slijedeći događaj u IŽ

Nema događaja.